29 Ağustos 2012 Çarşamba





İKİZ BEBEKLER

Genç kadın, hemen yanıbaşında uyuyan bebeklerine baktı. Yatağından yavaşça sıyrıldı.Saçını düzelti. Yatağından kenarında duran terliklerini ayağına yerleştirdi. Seyyar beşikte uyuyan bebeklerini hayranlıkla izledi. Bakmaya doyamıyordu.'' Ne güzeller, melek gibiler'' dedi içinden. Eğilip öpmek üzereyken: 
''Dokunma kardeşime'' diye bir ses duydu. Onu sevmeye, dokunmaya hakkın yok seni

n''
Kadın korkuyla, etrafına bakındı. Odada bebekleri ve kendisi vardı. Birden ter boşandı bedenine. Sesi duyduğu bebeğine döndü. Kapkara gözleriyle annesine bakıyordu. Gözlerine inanamıyordu. Konuşan oydu.
''Bizlere yaklaşmanı, dokunmanı istemiyoruz.'' Bu bağrışmalardan öbür bebekte gözlerini açtı. ''Neler oluyor burada'' dedi. Genç kadını, gözlerini kırpmadan baktı. ''Sakın elini değme bize'' diye devam etti.
''Uzaklaş yanımızdan''
Kadın şaşkındı. Ne yapacağını bilemedi. İki çift göz kendini izliyordu. Bir an için kendini toparladı. ''İkiniz çok farklısınız. Size sadece sarılmak istedim. '' ''Güzelsiniz, melek gibisiniz'' İki bebek hep bir ağızdan ''Sana sarılamayacağımız, dokunamayacağımız gibi, sende bize dokunamazsın, sarılamazsın....''
Genç kadın ''Neden ?'' diye sordu. ''Neden sarılamam, neden dokunamam?''
Bebekler gözyaşlarına yanaklarından süzülürken:
''Bunun nedenini bilmen gerekir ''dediler. ''Otur bir düşün mutlaka bulursun'' dediler.
Kadın, neler olup bittiğini hatırlamak üzereyken, kendine geldi. Duvarları pembe boyalı lüks odanın tavanı sanki üzerine geliyordu. Narkozun etkisinden midesi kalkmıştı. Boğazı yırtılıyordu. Ağzı kurumuştu. Saçlarının dibi ıslanmıştı. Gözlerini araladığında, doktoruyla göz göze geldi. Doktor'' Sayıklıyordun'' dedi.
''Geçmiş olsun. Başarılı bir operasyon geçirdiniz..Zor oldu ama başarılı bir kürtajdı..Unutmadan.. aldırdığınız bebekler ikizdi.'' :(

melike melis öneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder