Pages

28 Ağustos 2012 Salı

Mutluluk Ayrıntılarda saklıdır...


          
          Her şeye Rağmen;
      Bu sabah kalktığımda hayata karşı kırgınlıklarım biranda yok olmuştu, hayata inanılmaz bağlarda bağlı hissediyordum kendimi; sanki uykumda bir peri kızı gelip sihir yapmış ve bütün kırgınlıklarımı yok etmişti; onca yaşadığım kırgınlıklardan, hayata küskünlüklerimden zerre kalmamıştı; neler oluyordu anlayamadım? İçimde aşırı derecede bir coşku ve heyecan var; sonra birden Barış Manço dinleme isteği oluştu bende ve ilk aklıma gelen şarkısı Kara sevda olmuştu. Açtım son ses, Barış manço şarkılarıyla huzuru buluyordum.  
Nasıl anlatsam bilemiyorum 
içim içime sığmıyor. 
O deli dolu, neşe dolu kişi 
ben değilim sanki. 
Dışarısı buz gibi, 
lapa lapa kar var, 
benim içim yanıyor. 
Eksi kırk derece 
soğuk suda bile yüzerim inanki.  
      
     Hayat herşeye rağmen çok güzel. Sımsıkı bağlarla bağlanıp bir daha kopmak istemiyorum hayattan. Hayata sürekli isyan eden beni istemiyorum artık. İçimdeki çocukla parklarda koşup, oynayan beni istiyorum.Tüm güçlüklerine rağmen yaşamak, nefes almak, hayatı iliklerinizde hissetmek çok güzel. Bugün bu kanıya vardım ben. 

Kara sevda kara sevda 
dedikleri daha ne olabilir ki?
Kara sevda kara sevda 
seni benden kim ayırabilir ki?
Çocukça bir aşk deyip de geçme 
sakın gülme halime
Nasıl olduğunu anlayamadım 
ama seviyorum seni delicesine  

      Peşini bırakmayacağım...Seni seviyorum hayat. 

Laf çıktı bir kere ağzımdan, peşini bırakmayacağım. Yıldıramayacaksın beni. Sen beni zorladıkça, ben seni zorlayacağım. Sen benim canımı yaktıkça, ben seni daha çok seveceğim. Sen pes ettirmeye çalışsan da yılmayıp uğraşacağım.  

Nasıl anlatsam bilemiyorum 

gözlerim kararıyor
Tepe taklak oldu dünya 
tersine sanki
Bütün aşıklar el ele kol kola 
cıvıl cıvıl geziyor 
Bense nuhun gemisinde 
tek başıma gibi inan ki  

      Son nefesimi verene kadar seni seveceğim.Biliyorum durmayacaksın. Mutluluğun en güzeli tattırırken bir yandan acıtacaksın. Aşkın en güzelini verirken tattıracaksın ayrılığı. Bazen sevindirip bazen üzeceksin. Genellikle de uğraşacaksın benimle. Ama... Beni asla yıldıramayacaksın. Durmayacağım. Her sabah uyandığımda haykıracağım. Seni seviyorum hayat... Seni seviyorum..  Hayat ne güzel şey, acıda bizim için sevinçte, sevgide, mutlulukta; hepsi hayatın birer parçası her şeye rağmen sevmek lazım hayatı; hayat güzel şey...  

        Hayattın mutluluğu ayrıntılarında saklı, mutlu olabileceğimiz öyle şeyler var ki; bunları parayla satın almak gerekmiyor hatta bazılarını parayla satın alamazsınız bile...  Birde hayatı güzelleştirmek için elimizden geleni yapmalıyız, yere çöp atmak yerine, yerde gördüğünüz bir çöpü kaldırmayı deneyin; ben mi kurtaracağım bu dünyayı demeyin... 

Melike Melis Öneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder